недеља, 26. октобар 2008.

Uspelo i neuspelo prikrivanje fleka

Ovo je moj najomiljeniji stolnjak koji sam uradila pre desetak godina. Sama sam korigovala šemu, jer je bio preveliki. Tokom godina bio je prelivan raznim vrstama tekućina i uvek sam uspešno uspevala da otklonim fleke, ali su one posle izvesnog vremena počele da se pojavljuju. Stajao je tako par godina i sada sam došla na ideju da ga ofarbam, ali desilo se ono što sam i predpostavljala, fleke su ostale vidljive. Sve jedno je dobio počasno mesto na stolu, jer me ukućani uveravaju da su jedva vidljive.Ovaj primer je daleko uspešniji. Džemper, koji je još uvek u nosivom stanju, ali sa par flekica. Priateljica se bavi vezom i tako dodjoh na ideju da i ja pokušam. Naglašavam da je ovo moj prvi vez i vrlo sam ponosna. Ćerka je džemper odmah obukla i rekla mi je da su njene drugarice oduševljene vezom. Žao mi je da slike nisu jasnije.


I na kraju, ljubimac - mladji je rezervisao donju policu tako da sam je morala osloboditi za njega. Svakim danom zauzima sve više prostora i potiskuje ostale ljubimce, moraćemo malo da ga naučimo kolegijalnosti.

субота, 18. октобар 2008.

Jesen na selu

Prošli vikend je bio fenomenalan, a izgleda da će i ovaj. Posle jučerašnjeg kišnog dana, osvanulo je prelepo sunčano jutro. Prošlu nedelju smo proveli na selu, bila je berba kukuruza, pa smo malo pripomogli. Evo par sličica prelepog seoskog pejzaža.
Sećate se ovih ovčica, baš su narasle

Što se tiče ručnog rada, pošto mi je hitno trebalo nešto ljubičasto, jer smo krečili ove godine u neku nijansu, ja bih je nazvala boja jorgovana, izradili sam jedan brzopotezni stolnjak i par tabletića.