субота, 7. јун 2008.

BEZ NASLOVA

Ovih dana heklam ko luda, ne znam šta me je spopalo. U stvari, znam. To me tako smiruje, heklanje i cveće. Pustim si neku muziku i heklam „sve u šesnaest“. Onda lepo izadjem u dvorište i zaronim u moje cvetno carstvo. U stanju sam satima da čeprkam, čupkam ili samo razgledam šta je sve niklo, šta je procvetalo. Divota. Nije baš da imam nekakve velike probleme, one uobičajene, na koje sam već navikla. Uglavnom finansijske i sve što iz toga proizilazi. Misli o budućnosti, ne moje već moje dece. Ta me razmišljanja okupiraju u poslednje vreme, tj. zadnju godinu, kako je moja starija ćerka završila srednju školu, a mladja ima još godinu dana do srednje. Razmišljam u kakvom svetu to živimo. Bilo je bolje našim precima dok nije bilo ovoliko televizija, novina i svega ostalog. Sa svih strana nas bombarduju nekakvim nesrećama, kao da se samo nesreće dešavaju. Da ovaj moj zapis ne bi postao nekakva tragikomedija, bolje je da prestanem na vreme i završim u vedrom raspoloženju. Znači, heklajte i štrikajte i udrite brigu na veselje.






U prethodnom javljanju sam spomenula poklon prijateljici i evo ga, gotov je, a uz njega slede i par malih koje trenutno radim, pa ću ih pokazati sledeći put.

2 коментара:

  1. Анониман7. јун 2008. 09:49

    To ti je samo lažni dojam jednostavnosti nekadašnjeg života .. problemi su uvijek isti, briga za djecu je svima na pameti, strah od budućnosti ... Zla na ovom svijetu i nesreća je oduvijek bilo, samo danas, uz internet, tv u čas posla saznaš gdje se i kada neko zlo dogodilo. Moždaje baš zato važno imati neku aktivnost i koji slobodni trenutak da bismo radili ono što nas veseli.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10. јун 2008. 20:58

    Prvo ću pohvaliti rad, trud ti se isplatio, jako je lijep!
    Što se tiče budućnosti naše djece, svi strahujemo i strepimo pred sutrašnjicom. Svatko bi za svoje dijete htio samo najbolje, ponekad bismo im htjeli pružiti i više nego što nam to mogućnosti dozvoljavaju.
    Ali, stvar je u odgoju i obitelji. Ja sam sigurna da smo našu djecu izveli na pravi put, i da će se vrlo lako snaći u životu. Mi smo tu da im pomognemo.

    ОдговориИзбриши