субота, 28. јун 2008.

DUGO TOPLO LETO





Vruće, vruće, vruće. Ne žalim se, obožavam leto i da se ja pitam moglo bi komotno da traje barem 10 meseci. Veliki deo dana provodim u bašti. Još nisam krenula na reku, na kupanje, mislim da je voda još hladna, dok mojoj mladjoj ćerki to ne predstavlja problem. Za nju hladna voda ne postoji, po ceo dan je na kupanju. Starija ćerka je na moru, muž je na pecanju ili u garaži, a ja konačno imam dovoljno vremena za sebe i svoja interesovanja - Joj živote, divan li si!
Danas je Vidovdan, crveno slovo - znači ništa od ručnih radova. Ko li je to izmislio, apsolutno sam protiv, ali šta vredi kada je to duboko usadjeno u moju psihu (mama, baba i ostali). Kakve to ima veze sa verom? Moraću sa tim jednom da raščistim zauvek, ali...
Srećom tu je moje cveće. Pozdrav svima iz mog cvetnog carstva!


4 коментара:

  1. Анониман29. јун 2008. 15:54

    Predivne slike! Baš ti je lijepo u tom carstvu cvjetova.
    Kažeš da voliš ljeto, onda smo slične. Da se mene pita ja bih preskočila zimu i iz jeseni opet u proljeće. Jedino što se tada u potpunosti ne bih mogla posvetiti ručnim radovima. Zimu volim samo zato što po čitave dane vrtim iglice po rukama.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29. јун 2008. 19:13

    Ja sa crvenim brojevima u kalendaru nemam nikakvog problema ... jedino na dan Sv.Lucije ne dotičem igle bilo koje vrste, ona je u katoličkoj tradiciji mučenica koja je zaštitnica očiju i vida, pa se na njen dan ništa iglom ne smije raditi.

    ОдговориИзбриши
  3. I ja se divim na cvjece.Sigurno uzivas u sjeni i cvjecu po celi dan.

    ОдговориИзбриши
  4. Dobro si to rekla u vezi crvenog slova, i ja mislim da to nema veze sa vjerom, ali izbjegavam rucni rad kad je nedelja ili svetac. Par puta mi se desilo da moram nesto da zavrsim na brzinu iako je nedelja, a kasnije to rasijem ili oparam jer mi se ne svidi kako je ispalo.

    ОдговориИзбриши