уторак, 3. јун 2008.

Zadovoljstvo darivanja

Uživam da primam poklone, ali sa istim zadovoljstvom i poklanjam. Još je veće zadovoljstvo što će mojih ruku delo završiti u dalekoj Americi. Ovo je poklon za majku moje prijateljice, koja je spletom tužnih ratnih okolnosti završila na drugom kraju sveta. Uradila bih veći stolnjak, ali nije bilo vremena. Razmišljajući šta bih joj poslala, nešto da je podseća na rodni kraj, dodjoh na ideju da sama napravim poklon, a znam da uživa u ručnim radovima i da ih je nekada rado radila.

Evo poklona:



U žaru želje za poklanjanjem započeh još jedan set od ovalnog i okruglog miljea. Trenutno je u izradi, slike slede u sledećem postu, a namjenjen je koleginici sa posla koja se sprema za operaciju, da joj malo skrenem misli.

3 коментара:

  1. bas je ovo zanimljivo. mileja obozavam, ali ih nemogu sama raditi.nemam strpljenje

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман4. јун 2008. 20:45

    Pokloniti nekome nešto što je rađeno vlastitim rukama, poklon je od srca!Pogotovo ako ga ta osoba zna cijeniti.
    Još i sad čuvam jedan mali milje koji sam davno dobila na poklon od jedne stare gospođe iz Novog Sada(tada još nisam znala heklati, da, bilo je to stvarno davno, pred nekih dvadesetak i nešto godina...).
    Nikad poslije nisam vidjela tu gospođu, bila je tada već starica, ali uvijek kad mi taj njen milje dođe pod ruku, uvijek je se sjetim.
    Ovi miljei koje si napravila su prekrasni i uopće ne sumnjam da će oduševiti osobu za koju su namjenjeni.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман5. јун 2008. 20:33

    Sigurna sam da će cijeniti tako lijep ručno napravljeni poklon!

    ОдговориИзбриши