субота, 20. септембар 2008.

ZIMA, ZIMA , EPA ŠTA JE

Hladno, hladno, hladno. Pre dva mesece sam pisala sasvim suprotno. Leto je zaista proletelo, ima li simbolike u tome. Teško se nosim sa ovom hladnoćom, došla je nekako iznenada. Nismo imali vremena za privikavanje. Žarko očekujem Miholjsko leto.

Malo cveća, kao protivteža.

Dolazi doba hrizantema, tome se radujem. I naravno groždje. Mada ovde groždje nije kao u mom rodnom kraju. Zvuči kao stereotip, ali zaista nije. Ovde se uzgaja druga vrsta groždja, na koju sam se privikla, ali da mi je samo jedan grozd iz dedovog vinograda... Krenula sam u suprotnom smeru nego što sam planirala i ovde se zaustavljam.

Evo slike miljea koji sam poklonila prijateljici koja odlazi u penziju. Mogu vam reći da joj zavidim, ima 53 godine, super izgleda i dobija na poklon svo vreme ovoga sveta da radi šta želi. Uz ovaj milje dolaze još dva mala potpuno identična, osim u veličini, pa nema potrebe da i njih pokazujem.


3 коментара:

 1. Ovaj uzorak "ananasa" ili pauna kako ga negdje zovu je tako lijep i pogodan za razno kombiniranje. Imam nekoliko prekrasnih malih uzoraka za spajanje s tim uzorkom.
  Jako lijepi rad!
  Inače, bilo bi zgodno znati i kojim koncem i kukicom radiš ... ja volim znati i te tehničke detalje, iako nisu od životne važnosti ;-)

  ОдговориИзбриши
 2. kad vidim tvoje heklanje - pomislim kako je to za mene čisti SF! Ja mađem repom đro sam naučila raditi najjednostavniji tzv "granny-square"!

  ОдговориИзбриши
 3. Teško se opet priviknuti na hladnoću. Došlo je prebrzo i odjednom, nadam se da neće tako ostati i da ćemo još malo uživati u lijepom vremenu.
  Rad ti je jako lijep, sigurna sam da će prijateljica biti presretna!

  ОдговориИзбриши