недеља, 26. октобар 2008.

Uspelo i neuspelo prikrivanje fleka

Ovo je moj najomiljeniji stolnjak koji sam uradila pre desetak godina. Sama sam korigovala šemu, jer je bio preveliki. Tokom godina bio je prelivan raznim vrstama tekućina i uvek sam uspešno uspevala da otklonim fleke, ali su one posle izvesnog vremena počele da se pojavljuju. Stajao je tako par godina i sada sam došla na ideju da ga ofarbam, ali desilo se ono što sam i predpostavljala, fleke su ostale vidljive. Sve jedno je dobio počasno mesto na stolu, jer me ukućani uveravaju da su jedva vidljive.











Ovaj primer je daleko uspešniji. Džemper, koji je još uvek u nosivom stanju, ali sa par flekica. Priateljica se bavi vezom i tako dodjoh na ideju da i ja pokušam. Naglašavam da je ovo moj prvi vez i vrlo sam ponosna. Ćerka je džemper odmah obukla i rekla mi je da su njene drugarice oduševljene vezom. Žao mi je da slike nisu jasnije.














I na kraju, ljubimac - mladji je rezervisao donju policu tako da sam je morala osloboditi za njega. Svakim danom zauzima sve više prostora i potiskuje ostale ljubimce, moraćemo malo da ga naučimo kolegijalnosti.









7 коментара:

  1. Vezom si krasno osvježila vestu, a što se tiče mrlja na miljeu, jednom prilikom sam uspješno riješila taj problem potapanjem hekleraja u 12% otopinu higdrogena. Niti na kemijskom nisu uspjeli izvući mrlje, a s hidrogenom sam uspjela.

    ОдговориИзбриши
  2. Stoljnjak je krasan i dobro je da ga se ne odričeš tako lako :).
    Vez na vestici je lijep, uredan, skladne kombinacije boja... pripazi na kćer, mogla bi ostati bez vestice ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Fleke resavam tako sto ih prekrijem necim. Stavim vazu, pepeljaru ili nesto slicno:))))! A vez na pletenim stvarima je za mene u poslednje vreme otkrice, jako mi se dopada.

    ОдговориИзбриши
  4. Ma bravo za uspješno prikrivanje fleka - vez je zakon, zar ne! A glede onog stolnjaka - uvijek možeš staviti vazicu s cviječem ili samo čašu. Važno je snači se, druže!

    ОдговориИзбриши
  5. Na ovako lijepom stoljnjaku nitko neće primjetiti mrlje, pogotovo ako su jedva vidljive. Kažeš da si ga radila pred desetak godina, pretpostavljam da nemaš šemu?
    Vestu si domišljato osvježila, vez joj je dao poseban štih.
    Tvoj ljubimac očito zna gdje je najljepše!

    ОдговориИзбриши
  6. Milje je fantastican, o kakvim flekama ti pricas? Ja odbijam da ih vidim, kad je on tako lijep :)) A dzemper je pun pogodak!!
    U tvojim komentarima kod mene na blogu sam vidjela da te zanima ona mustra za sal,obecavam ovih dana da cu uslikati (nemam skener) semu i ostaviti na blogu.

    ОдговориИзбриши
  7. Predivno! Obozavam stolnjake! Vez je visa matematika za mene, ali eto, mogu reci da odevnim predmetima daju svezinu.

    p.s. ne vidim nigde fleku :)))
    p.p.s Imas li mozda slucajno semu za ovaj stolnjak? Planirala sam drugarici da poklonim jedan za Bozic, i ova sema mi se cini savrsena!

    ОдговориИзбриши