недеља, 29. новембар 2009.

Vuneni topić za mamu i ćerku

Sećate se onih započetih radova. Evo, završen je još jedan. Ma ne ostavljam ja ništa nedovršeno, samo sam malo spora. Ovaj topić je završen sa teškom mukom, jer nisam imala dosta vune, pa sam kombinovala i kombinovala. Zadovoljna sam rezultatom, a najbolje od svega je što je to dvostruki topić, znači nosi se na dva načina. Ja ga nosim ovako:



a moja cura ovako:




nemam šemu, a ideju sam negde našla i to je letnja varijanta:





p.s. postavila sam šemu za prethodni stolnjak.

Mudrost dana:
Talmud - Stvari ne vidimo kakve jesu, nego ih vidimo kakvi smo mi.

14 коментара:

  1. Odlična ideja! Meni se više dopada varijanta s kragnom, ali je sjajno što u jednom džemperu imaš zapravo dva.

    ОдговориИзбриши
  2. Obozavam stvari koje mozes da nosis na razlicite nacine! Odlicno je!

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam koji put na sporo paljenje, trebalo mi je vremena da shvatim da se radi o jednom džemperu nošenom na dva načina :-( Vrlo uspjela kombinacija. zanimljiva na oba načina na koja se nosi.
    Po uzorku koji te inspirirao vidim da je japanski časopis u pitanju, znači ima vas još koji volite japanske ideje :-)

    ОдговориИзбриши
  4. super je đemper, hvala za shemu za prethodni stolnjak, moram ga iskušati samo kad uhvatim vremena.....

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično si ti to napravila i vrlo je praktičan ovaj topić! Ja nisam više u godinama da se razmenjujem sa cerkama. Malko sam se ugojila pa mi više "topići" nikako ne stoje!

    ОдговориИзбриши
  6. Obje kombinacije su zanimljive, a super je kad i ti i kćer možete obući istu stvar!

    ОдговориИзбриши
  7. Srećno u novoj godini i mogla bi malo da se posvetiš svom blogu! Totalno si nas sve zanemarila! :D

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Zana hvala sto pratis moj rad. I ja tebi zelim srecnu i bericetnu Novu godinu!

    ОдговориИзбриши
  9. Kad sam vidjela u naslovu "za mamu i kćerku", prvo što sam pomislila kad sam vidjela prve dvije slike bilo je da si oba rada stavila na kćerku, no kad sam pročitala da si to ti na slici, fakat sam se iznenadila kako mladoliko izgledaš!
    Jako lijep rad, a vidim i na blogu se svašta objavilo otkako me nije bilo, svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  10. Svaka cast za ovakve vredne ruke. Imam problem sto sam shvatila,ali ipak nisam bas shvatila kako se to nosi na dva nacina :(( . To je moj problem,sto ja ponekad, ama bas ne mogu iz prve da ukapiram,a ima stvari koje vidim, a drugi se smeju i kazu da toga nema sto ja vidim pa moram da im detaljno objasnim. U ovom slucaju sam ja bas ta koja ne vidi i neko ko to vidi treba da mi bolje i detaljnije objasni. Sve jedno, shvaticu ja to vremenom, ali je stvarno sik, super izgleda. Na zalost moj sin nece da nosi nista sto mama nosi. He, he, al nema veze, jednog lepog dana cu dobiti valjda snajku, nadam se bar da ce biti malo fina prema meni.
    Salu na stranu, ali moram da izjavim ovo sto videh mojim ocima, ono sto ja bas zapazih dobro, a to je DA MAMA SUPER IZGLEDA ISTO KOLIKO I CERKA. Zar nije ovo divno. Takodje sam ubedjena i u to, da su nase zene jako lepe i uvek ih nesto lepo krasi, a najvise je lepote u dusi i srcu, a i u mozgu nasih zena ( ovo govorim za sve zene bivse Juge). Imala sam tu cast da upoznam zene bivse Juge iz raznih krajeva, a moje oci su jos mnogo vise videle, tako da se imamo cime ponositi i ja to bas i cinim. Bravo za mamu i cerku i bravo za sve vas koje ste tako kreativne, mastovite, vredne, lepe svaka na svoj nacin, pune sposobnosti, snalazljivosti...... imala bih jos toliko toga da kazem sve naj,naj.Svaka me odusevi na svoj originalan nacin, da prosto postajem zavisnik na neki nacin... neko ne moze bez cigara, neko bez televizije, neko bez novina,a ja bez vasih blogova. Super ste i oprostite sto sam se previse raspisala, bas mi je dalo inspiraciju.

    ОдговориИзбриши
  11. Ha ,ha ukapirala Pipi napokon, super ideja. Nisam mogla da se smirim,morala sam da vidim koji je stos. Izbuljih oci, ali isplatilo se. Ma ponekad sam bas prava plavusa, ali uspesna, he he he he he he he. Dodje mi sad da se bacim na posao,ali imam strah, nisam ipak toliko spretna u tome, da se ne razocaram posle. Al ideja je boli glava.Znam koga cu da angazujem, imam tetku vrednu ko mrav.Snaci cu se. Ona je zakon u pletenju i heklanju. Ko zna mozda se pojavim jednom naslikana u tome. Hvala sto si podelila ovo sa nama.. super si u svakom pogledu, dokazala si. Sve pohvale.

    ОдговориИзбриши
  12. Drage moje, hvala na pohvalama. Iako svrha nije bila uporediti mamu i ćerku, tj. dokazati maminu mladolikost, ali ne škodi. Drago mi je da vam se svidja moj rad, ja sam oduševljena njim. Pa kad se već hvalimo, samo da znate da je ovo moja mladja ćerka. I starije ima u nekim prethodnim postovima. Svejedno, hvala, ulepšale ste mi veče. Malo sam zapostavila svoj blog, ali radi se, eto me uskoro. Zana

    ОдговориИзбриши