четвртак, 10. април 2008.

Crvena majica

Crvena majica je davno završena, ali nikako da je slikam. Kako je danas fino vreme izašla sam napolje da se slikam, jer na dnevnom svetlu uvek ispadnem bolje, što nije razlog da se pokažem. Stidljiva sam, šta ću. Nisam baš zadovoljna fotografijom, ali ’ajde. Planiram još da uradim nekakav kaiš, možda samo neki gajtan ili deblji kaiš, još nisam odlučila.




Današnje popodne sam provela u dvorištu. Kosila sam travu i malo uredjivala cvećnjak. Nisam ni osetila, a dan je prošao i smračilo se. Mislila sam malo da heklam, ali iznenadni gosti su me omeli u tom naumu. Mrzim kad mi nešto pokvari planove. Ta mi druženja nekako dodju ko gubljenje vremena. Svašta bih mogla da radim, a ne da vodim isprazne razgovore i da slušam tudja hvalisanja. Onda iz dosade palim jednu cigaretu za drugom i na kraju mi bude muka, malo od cigareta, a malo više od osećaja nemoći da nešto promenim, a da ne ispadnem bezosećajna. Šta ću, nekako mi više leže ova virtuelna prijateljstva. Svašta nešto saznam, biram sama šta mi je interesantno, a šta ne, a kad mi dosadi jednostavno se isključim. Super fora, što kažu u reklami.

10 коментара:

  1. Овај пут ћемо на латиници:
    Čuj, a što te priječi u heklanju kad imaš društvo? Ja bez pardona nastavljam s pletenjem ili heklanjem, pa ne radim to jezikom, mislim, idalje sam sposobna sudjelovati u razgovoru, bez obzira što nešto vrtim po rukama. Ovako se bez potrebe truješ cigaretama i nerviraš što si umjesto trač partije mogla heklati. Otkako sam otišla od kuće, najviše me vesli što nema nenadanih posjeta, nema da netko samo navrati (jer nije imao ništa pametnije raditi ili je bio u prolazu ili je navratio na kavicu...) kad se sjeti. Onda odem kući, pa ludim kad mi na vrata navrati susjeda koja je već obavila ručak i ne pada joj na pamet da postoje ljudi koji ne ručaju točno u podne ili me siluje da pijemo kavu u 3 popodne, a ja tek ručala isl.
    Majica mi se čini sasvim u redu i bez remena.

    ОдговориИзбриши
  2. I meni se čini sasvim dobra majica bez pojasa.Ni ja ne volim iznenadne posjete.Kod kuće sam previše ležerna i nikada mi nije sve na svom mjestu,pa nisam baš najsretnija kada mi netko samo tako upadne.I sve mi je teže mlatit praznu slamu,a inače svaki slobodni trenutak imam neko heklanje ili vez u rukama.(magical.bloger.hr)

    ОдговориИзбриши
  3. Vidim da ima još istomišljenika, opet plus za virtuelna druženja. Romantales - neko smatra nepristojnim ako nastavim heklati i kad me počasti svojim prisustvom pa eto ja pokušavam da budem dobra domaćica, uz ogroman psihički napor.
    Magical - onda me sasvim dobro razumeš.

    ОдговориИзбриши
  4. Potpuno te razumijem. Ni ja baš ne volim iznenadne goste, pogotovo ako nešto radim i prekinu me u tome. A upravo oni koji nisu ni ugodni ni dobrodošli ostaju najduže da mi kosa raste na glavi.
    Više mi ne odgovara druženje s ljudima s kojima smo se prije družili, nekako imam dojam da su nam se putevi razišli, da svatko ima svoje interese i svi su nekako prenapuhani.
    Ja više volim obiteljska druženja, kad muž i ja odemo s djecom na izlet, u prirodu, ili bilo kamo gdje se opustimo i bar na kratko izdvojimo iz svakodnevice.
    Ipak, moram priznati da mi nedostaje jedna prava prijateljica, s kojom bih ponekad uz kavicu mogla opušteno pročavrljati o svemu i svačemu...
    Inače, majica mi se sviđa, mogla bi staviti remen, a i ne treba.
    Ovisi kako voliš nositi.

    ОдговориИзбриши
  5. I ja sam za virtuelna druzenja.
    A ova crvena majica izgleda super na tebe.Ne bi niti dodala nesto , niti oduzimala nesto.

    ОдговориИзбриши
  6. Mirjana, Drenka - Hvala cure. Evo dokaza da sam izabrala prave virtuelne prijateljice sličnih razmišljanja. Ima ih sigurno još samo ih valja pronaći. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  7. e takvih druzenja nema na zapadu, mnogima bas to nedostaje a meni bas odgovara :)
    majica je odlicna!

    ОдговориИзбриши
  8. Evo jos istomisljenika,godinama vec me smatraju za cudaka iz prostog razloga sto dokono cavrljanje svakog dana sa istim ljudima i o istim temama me zamara. Zato su virtuelna druzenja idealna za nas kojima je dan kratak da u njega uguramo sve ono sto zelimo uraditi :)
    A majica mi se mnogo dopada,ne znam koliko si visoka,ali posto sam ja prilicno niska,onda uvijek imam strah od pojaseva i slicnih stvari.

    ОдговориИзбриши
  9. majica je odlična! Da je malo duža - pojas bi i pasao!

    ОдговориИзбриши