субота, 20. децембар 2008.

Sneško Belić

Jako me vesele svi pozitivni komentari i da vam se moji ukrasi svidjaju. Evo i Sneška Belića.
Kao i ostali ukrasi, uradjen je od plastičnih vrećica (pun pogodak Januar). Mislim da je interesantnije nego da je od konca ili vunice, jer ovako ima sjaj koji je neophodan za novogodišnje dekoracije. Izrada ovih ukrasa je jako jednostavna, samo treba znati heklati. Nemam šemu, jednostavno krenem, pa šta ispadne. Za neke sam koristila žicu kao kalup, pa je obheklala (srca, zvezdice ...). Neke sam dodatno dekorisala perlicama, ruže ili pompone sam radila kao klasične pompone od vunice, a za to koristile ručke od vrećica koje su prekratke da se sa njim hekla, ali za ovo idealne. Plastične vrećice prvo izrezati u trake širine 2-3cm, sve zavisi od debljine vrećica. Trake spajam i tako nastanu dugačke trake koje zatim heklam u željene oblike.



Uradila sam još par dodataka mom ljubičastom ambijentu. Tri jestučnice, nisu baš nekakve komplikovane izrade, čisto da pokažem čime se bavim ovih dana.



5 коментара:

  1. Snesko je presladak! :) Ljubicasta, moja najdraza boja... :)

    ОдговориИзбриши
  2. Jessss! Pet Bambija za pogodak ;) Odmah sam pomislila na kesice, bas zbog tog sjaja :)
    Snesko je predivan! I jastucnice mi se dopadaju.

    ОдговориИзбриши
  3. Snješko je sladak, kad ga smjestiš među ukrase iz pretkodnog posta, ugođaj će biti potpun. Jastuka i jastučića nikad dosta, pogotovo kad je zima i kad više vremena provodimo u kući uz televizor ili iglice u rukama...

    ОдговориИзбриши
  4. Jako simpatican snjesko,i svaka cast za tu predivnu kreaciju!

    ОдговориИзбриши