петак, 18. септембар 2009.

SPIRALNI ŠAL

Danas mi je bio super dan.


Vreme - divno jesenje, na poslu - nema posla (heklala do mile volje), my dearest, što će reći moja porodica - kud koji mili moji. Joj, al’ ovo grozni zvuči. Šta ću ja kad su mi se popeli na vrh glave. Samo nešto pitaju, traže, očekuju. Baš je teško biti mama, žena, domaćica, službenik i još ponešto. Htele smo da budemo ravnopravne, a dobile smo puno više. Eto ti sad, htela sam da ovo bude jedan veseo post, jer sam danas baš dobre volje, ali neke me stvari uvek raspale. Zato prelazim na ručni rad. Ovaj put je to (ja ga nazvala) spiralni šal. Moram reći da je boja puno lepša u stvarnosti, ali ja i foto aparat se baš ne slažemo očigledno.
Šemu sam crtala rukom, pa ako nekom nije jasno neka pita. Radi se lako i jako brzo, pa nameravam da uradim još koji u drugoj boji.


Spiralni šal:


Mudrost dana:
Seneka
"Prijatelje stvara sreća, a nesreća proverava."



11 коментара:

  1. zdravo,spiralni šal,lepo zvuči i još lepše izgleda.probaj da ga uradiš sa nekom "čupavom"vunicom,da vidiš rezultate.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja oduvek želim posao na kome bih, kad nema posla, mogla da heklam :) U međuvremenu, diviću se tvom "službenom" šalu :)))

    ОдговориИзбриши
  3. a što se tiče bubinog problema u pravu si mojim predlogom se ne dobija apsolutno ništa.lepo ja kazem svi kod tebe na kurs.pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Ništa mi ne pričaj, sve se svodi na to da smo deci u stvari samo "servis" za ispunjavanje želja! Muža nemam pa sam im i tata! dva u jedan, kao nesica! I meni je bio prilično lep dan. Šalić ti je presladak! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Dobro izgleda, a još bolje stoji. Mislim da je tako sa svim spiralnim šalovima. A ono, da su ti se popeli na vrh glave, razumem te potpuno, i meni su moji:)!

    ОдговориИзбриши
  6. e izgleda da vreme utiče na sve tako, svi bi se nešto žalili ali mamu niko nepita kako je njoj. evo ja ću da te pitam kako si danas? inače je ovaj šal jako lep, a u poverenju i ja sam znala da na poslu heklam kad me strpaju u neku nedođiju pa nema posla. pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. Ja ti definitivno zavidim na poslu na kojem stigneš i heklati!

    Ostavila sam ti komentar i na donjem postu, ali izgleda nije prošao, tko zna hoće li ovaj?

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala svima na poseti i pohvalama za šal.
    daca-imam problema sa vunicom oko vrata, pa koristim samo pamuk za šalove, a jako bih volela da nosim razne vunene šalove. Što se tiče kursa heklanja, ja sam isto samouka i dosta fušerišem, ali eto ponešto sam i naučila.
    misha - nije da baš ja mogu da heklam, ali snadjem se, ostale cure umiru od dosade, a ja molim boga da nema posla (a kol'ko radimo - toliko i primimo, na žalost)
    duda - e da je dva u jedan ... mi smo ti deset u jedan
    bensedin art - obožavam spiralne šalove i spremam se da uradim još puno sličnih
    nada - hvala na pitanju, dobro. znaš ono uvek na ovakvo pitanje odgovori sa dobro, prijateljima će biti drago, a neprijatelji će crknuti od muke
    romantales - nema komentara na prethodnom poslu, a što se tiče posla i heklanja, najlepše je kad radiš ono što voliš i za to te plate, ali ja baš nisam toliko srećna.

    ОдговориИзбриши
  9. I ja najviše uživam dok mi niti jednog člana obitelji nema u vidokrugu - koja milina! I nema do onog osjećaja da možeš heklati/štrikati do mile volje (ja obavezno nešto i grickam dok to radim)
    Šal je odličan - prije nekoliko godina djeci sam radila štrikanu varijantu!

    ОдговориИзбриши
  10. ja ili sam glupa il nekontam,jesi ti negdje stavila šemu za ovaj super šal ,unaprjed zahvalna,pozdrav

    ОдговориИзбриши
  11. sandra - grickanje u svakom slučaju (ponekad i preko mere)
    reciklirka - šema je na linku (spiralni šal:), to sam ja sama napisala jer nisam nigde našla šemu, samo slike šala. Koristila sam standardne oznake, ako ti nešto ne bude jasno pitaj, pozdrav!

    ОдговориИзбриши