понедељак, 7. септембар 2009.

Tolerancija

Kolike su vam granice, dokle možete da podnesete odnosno koliko možete da gutate? Jel’ bolje reći svaki put kada imate šta, pa da vas proglase za džangrizalo ili da gutate, taložite i onda prasnete pa kažete sve od a do š? Mora da je najbolja sredina, onako umereno, na kašičicu, izokola. Ali šta ćemo mi koji to neumemo, mi tj. ja koja sam vaspitavana tako da govorim šta mislim, da radim kao što govorim, da me izjeda neistina bilo koje vrste. Umereno, umereno, ma kako da ne, onako sa smeškom, a onda iza ledja raspali. Mrzim malogradjanstvo, primitivizam, seljačizam svake vrste u vidu paćeništva, žrtvovanja sa jedne strane, a uzdizanje sebe u visine sa druge strane. Ko razume - shvatiće. Ne da mi se da zalazim u detalje. Eto rekla sam i sad mi je lakše.
Obećala sam sebi da ću ovde pisati samo o lepim stvarima, ali šta ću, valjda dobijem najbolju inspiraciju kada me nešto izbaci iz koloseka. Mora da su ima nečeg u tome, uglavnom su svi najbolji pesnici, možda i pisci bili nesrećni u životu.

Najnoviji tabletić,



 a sledeći se već uveliko radi. Jedan šal je skoro završen, ostaviću ga za sledeći post. I da, link sa leve strane koji vodi do arhive mojih postova na drugom blogu nije radio, tek sam nedavno to otkrila i sada je ispravljeno.


Mudrost dana:
Čapek
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

11 коментара:

  1. mislim da sam svatila o čemu pričaš,toga ima svuda oko nas i da u pravu si neko guta a neko prasne kao ti,ja gutam takva sam a kad prasnem to je na pogrešne nevine ljude , moje ukućane nažalost,ja mislim da je ovaj naš rad najbolji ljek jer jednostavno mi neda da mislim o svim glupostima i nepravdama.Sviđa mi se tvoj današnji post uvjek pogledam šta novo radiš al jako mi se sviđa kad blogerke napišu i svoje trenutno razmišljanje.au što se ja raspričah,veliki pozdrav za tebe.

    ОдговориИзбриши
  2. *Zana, i ja sam ti tip koji bi na dupe progovorio, ali, s godinama, naučila da se moram ujedati za jezik, mada mi to jako teško pada i izjeda me iznutra. Veliki je procenat stvari koje se mogu reći i uvek postoji način, ali, ima situacija koje traju i u kojima MORAŠ da ćutiš, jer ti život zavisi od njih! Jako je teško! Izjeda me sve ono sto i tebe, jer, mislim da sam vrlo normalna! Ne uzdižem sebe, nikada, ali mogu reći da sam fantastična domaćica, najbolja mama na svetu, najzgodnija u svojoj generaciji, a svi ostali su go*na! Izvini, mala šala! Uvek sam bila po strani, totalno ne nametljiva, ali, život me išamarao pa sam se malko pomerila od ZIDA! :)

    ОдговориИзбриши
  3. reciklirka - volim i ja da čitam tvoj blog i još po neke, a što se tiče pisanja, kao što rekoh, uhvati me inspiracija samo kad sam besna, tužna i ne da mi se da ljude time opterećujem.
    duda - uspela si da me nasmeješ, grizem ja jezik i grizem, ali kad mi dodje da ga pregrizem ja zinem i ne umem da se zaustavim. Posle mi bude krivo.

    ОдговориИзбриши
  4. PS: Sladak ti ovaj tabletić. Podseti me na moju baku koja je imala milion malih figurica u vitrini i ispod svake, tabletić. Majko mila, zamisli ti da tu treba da brišeš prašinu? Osećam da bi se meni prašina podigla do nivoa najveće figure, al je ne bih brisala, nema šanse! Kada je već skomolela, a bila je i jako dobar trgovac, iznela šamlicu ispred zgrade u kojoj je zivela, pred 8. mart, i sve figure rasprodala, zajedno sa tabletićima. Eto ti ideja, kad popi*diš od figura i tabletića, da ne kreneš na prave tablete, a ti ispred zgrade i ... znaš! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Divna Ti je ova `ljubicasta faza`, bravo!
    Pozdrav od Radice
    PS.
    Nije ljudski cutati!

    ОдговориИзбриши
  6. I upravo zato ja izbjegavam ljude - što ih je više oko tebe, vjerojatnost da ćeš "GUTATI" se povecava. A baš sam se prije dva sata zakacila sa svekrvom! I gutam,naravno!

    Tabletic je odlcan - najljepši do sad!

    ОдговориИзбриши
  7. Sandra, SVEKRIVAMA ne treba gutati, već odmah pokazati zube :). Ili, još pametnije, sedite, ispičkarajte se i rešite problem. Ne dozvoli joj da ti zagorčava život. Ja sam se moje rešila, cim sam prekinula sa mužem, mada smo nas dve zivele fantastično i taj odnos svekrva-snaja ja nisam doživela loše! Ali, čim sam prekinula brak, prekinula je i ona nas (ćerke i mene) da gleda. Znači, 14 godina ne kontaktira sa mladjom, dok je stariju vidjala i čula se sa njom telefonom. Nisu svetice, priznajem! Medjutim, ona je mama tvog muža i moraćes da je trpiš, pa onda je pametnije da budete u normalnom odnosu, a to možete samo iskrenošću i rasčišćavanjem problema! Izvini, govorim ti iz iskustva! :) Zana, sorry, iskoristih tvoj post za davaje saveta!

    ОдговориИзбриши
  8. Ništa Dudo, samo raspali. Ta priča snaja - svekrva zahteva poseban post, ali još sakupljam materijal.

    ОдговориИзбриши
  9. Sve što imam kažem, pa šta bude. Što se tiče svekrve, maksimalno je izbegavam da je ne bih ubila rečima. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala na posjeti i komentaru na mom blogu.
    Evo me ponovo u svijetu blogera, nakon pauze zbog zdravstvenih problema psihičke prirode,upravo zbog niskog praga tolerancije i stresa... al to je duga priča...
    Što se tiče izrade nakita eksperimentišem sa raznim materijalima i tehnikama. Pokušaj zarazno je i svidjeće ti se....
    Srdačan pozdrav iz oblačne Banja Luke

    ОдговориИзбриши
  11. Secaš se da sam ti pričala o onim velikim srebrnim karikama koje su imale heklani tabletić u sredini u oker boji, e, on je izgledao kao sredina ovog tvog tabletića s tim što je imao caknice okolo da bi karika mogla da se provuče kroz njih!

    ОдговориИзбриши